Подорожі

Львів. У наслідок російського обстрілу пошкоджено сім пам’яток архітектури

Через варварську нічну атаку у Львові, що сталася у ніч на 4 вересня  пошкоджені щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення. Про це повідомив голова ОВА Максим Козицький в Telegram.

Фото з телеграму Володимира Зеленського

Зокрема він занотував:

«Через нічну атаку у Львові пошкоджені щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення. Зокрема на вулицях Коновальця та Кокорудза.

Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО.

Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України. Комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста та області почне працювати на об’єктах і складати акти обстеження, щойно екстрені служби дозволять туди доступ».

Одною з пошкоджених будівель став обласний Центр спортивної медицини і реабілітації на вже згаданій вулиці Коновальця, що  є пам’яткою архітектури місцевого значення. Це колишня вілла  Юзефи Франц, якій вже понад 130 років.

Фото з телеграму Володимира Зеленського

Нагадаємо, в ніч проти 4 вересня агресор завдав потужнього удару по середмістю  Львова. Внаслідок обстрілу загинули семеро людей. Серед них троє дітей. Кількість постраждалих зросла до 45 людей, серед травмованих семеро дітей.

Adblock test (Why?)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button