Культура

Рок-гурт Gåte з Норвегії, який посів на “Євробаченні 2024” останнє місце, висловився про перемогу небінарного представника Швейцарії Nemo

“Наші серця плачуть від чистої радості, що конкурс виграла саме ця людина – наш новий улюблений друг Nemo. Це саме те послання, яке потрібно донести наприкінці всього цього”, – заявили музиканти.

Вони зізналися, що відчули не найкращі почуття, коли посіли останнє місце на конкурсі.

“Але ці сльози висохли, і в нас залишилося величезне почуття вдячності за те, що ми представлені у спільноті “Євробачення”. Ми знаємо, що зробили все, що могли, і насолоджувалися кожним моментом цього досвіду, – додали вони. – Ми й далі будемо створювати музику, у яку віримо! Дуже дякуємо всім, хто голосував за нас під час півфіналу і фіналу, і ми дуже тішимося бачити, скільки нових шанувальників і послідовників подарувала нам ця пригода. Не кажучи вже про всіх нових друзів серед наших колег-конкурсантів”.

Рок-гурт Gåte з Норвегії, який посів на Фото: gaate_official / Instagram

Контекст

Глядачі в Україні віддали Норвегії три бали, професійне журі – нуль. За підсумками загального голосування Норвегія набрала 16 балів й опинилася наприкінці таблиці.

Nemo зі Швейцарії здобули 336 балів від професійного журі та 255 балів – від глядачів, набравши в сумі 591 бал. Друге місце посіла Хорватія (547 балів), якій букмекери прогнозували перемогу, а на третьому місці опинилася Україна (453 бали). Її на конкурсі представляли Jerry Heil та alyona alyona з піснею Teresa & Maria.

За правилами конкурсу, “Євробачення 2025” відбудеться у Швейцарії. Nemo – перший відкритий небінарний переможець “Євробачення” і перший переможець “Євробачення” від Швейцарії після перемоги канадської співачки Селін Діон, яка представляла країну ще 1988 року.

Adblock test (Why?)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button