Life style

Яка тушонка краща: яловича чи свиняча – ось із чого найкраще її готувати

Тушонку можна приготувати практично з будь-якого виду м’яса.

Варто знати з якої частини свинини роблять тушонку / фото ua.depositphotos.com

Домашня тушонка – це дуже смачна заготівля, яку можна їсти як самостійну страву або додавати її в супи та гарніри. Сьогодні розглянемо, як приготувати тушонку з яловичини, курятини або свинини.

У тому, яку частину беруть на тушонку, все залежить від виду м’яса. Якщо це свинина – то краще підійдуть задня частина, шия або ребра. Якщо у вас яловичина, то грудинка, шия і ноги. У них багато сполучної частини, завдяки чому, вони ідеально підходять для тушкування.

Яке м’ясо купувати для тушонки з курки – гомілки або стегна. Водночас грудку варто уникати, оскільки вона буде занадто сухою після тривалого тушкування.

Відео дня

Тушонка з курки

Цей базовий рецепт можна сприймати як пробний, щоб зрозуміти, що вам подобається. На основі цієї маленької порції ви можете регулювати спеції та інгредієнти на свій смак. Для приготування вам потрібні:

  • кілограм курятини (філе, стегна, гомілки);
  • дві цибулини;
  • дві моркви;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • сіль за смаком;
  • олія рослинна.

Курятину нарізаємо на шматочки й обсмажуємо до золотистої скоринки. Крупно нарізаємо цибулю та моркву. Додаємо до м’яса та тушкуємо до м’якості. Всипаємо спеції та заливаємо водою, щоб вона покрила інгредієнти. Готуємо під закритою кришкою на повільному вогні близько 1,5-2 годин або до готовності. Розливаємо по банках і закатуємо.

Читайте також:

Скільки тушонки виходить з 1 кг м’яса? Близько 500-600 грамів. Можна орієнтуватися на цю кількість, щоб розрахувати потребу в банках.

Тушонка зі свинини

Домашня тушонка зі свинини в каструлі готується досить просто. Для цього просто дотримуйтесь цієї інструкції:

  • нарізаємо свинину на шматочки;
  • обсмажуємо її в сковороді до золотистості;
  • перекладаємо в каструлю з нарізаною цибулею і морквою;
  • заливаємо водою, приправляємо за смаком;
  • тушкуємо 1,5-2 години, до готовності;
  • розкладіть по банках, залийте соком із каструлі та закатайте.

Таку тушонку краще зберігати в холодильнику. Тепер перейдемо до страви з яловичиною.

Як і скільки варити тушонку в каструлі з яловичиною

Для цієї страви вам потрібні:

  • кілограм яловичини;
  • дві цибулини;
  • дві моркви;
  • два-три зубчики часнику;
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком;
  • 1 банка 500 мл для консервації.

Отже, як приготувати тушонку з яловичини? Нарізаємо м’ясо на дрібні шматочки по два сантиметри, цибулю і моркву – на довільні шматочки. Обсмажуємо м’ясо до скоринки, додаємо цибулю і тушкуємо до м’якості. Додаємо дрібно порізаний часник, спеції та заливаємо водою так, щоб покрило м’ясо повністю. Доводимо до кипіння і готуємо кілька годин. Перекладаємо в банку, яку щільно закриваємо кришкою. Потім стерилізуємо тушонку в каструлі з киплячою водою протягом 1 години.

Раніше УНІАН розповідав, яка частина курки найкорисніша і що краще купувати.

Вас також можуть зацікавити новини:

Adblock test (Why?)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button