Life style

Єврокомісія схвалила початок діалогу з Вірменією щодо безвізового режиму

У Єврокомісії запевнили, що такі переговори призведуть до реформ у важливих сферах.

Єврокомісія наголосила, що уважно стежитиме за прогресом у цьому питанні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Європейська комісія розпочинає перемовини з Вірменією щодо лібералізації візового режиму після рішення очільників МЗС країн ЄС під час зустрічі у понеділок. Про це повідомила пресслужба Єврокомісії

“У продовження рішення Ради із закордонних справ, Єврокомісія запускає з Вірменією діалог щодо лібералізації візового режиму. Цей процес допоможе Вірменії досягти довгострокової мети – безвізового режиму з ЄС”, – наголосили у повідомленні.

У Єврокомісії додали, що такі переговори призведуть до “реформ у важливих сферах, зокрема щодо надійності документів для подорожей, управління кордонами, міграції та притулку, громадського порядку, міжнародних відносин, а також у питаннях, пов’язаних з фундаментальними правами…”.

Відео дня

Крім того, комісія буде уважно стежити за прогресом у цих галузях разом з Європарламентом та Радою ЄС. Водночас у комюніке додали, що лібералізація візового режиму не є автоматичним процесом. 

“Питання про лібералізацію візового режиму буде розглядатися лише після завершення діалогу і виконання всіх умов, перелічених у плані дій. Після успішного завершення діалогу громадянам Вірменії буде легше і дешевше подорожувати до Європи на короткі терміни (менше 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду). Громадяни Вірменії вже користуються перевагами угоди про спрощення візового режиму з ЄС з 1 січня 2014 року”, – нагадали у пресслужбі.

Вірменія – останні новини

Як писав УНІАН, раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна вийде з військового союзу з Росією

“Виявилося, що члени альянсу не виконують свої договірні зобов’язання, а планують війну проти нас з Азербайджаном”, – наголосив він.

Відомо, що військовий блок складається з Росії, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану і Таджикистану.

Своєю чергою у травні стало відомо, що Вірменія домоглася виведення російських військових та прикордонників з частини своєї території. Зазначається, що війська та військові контрольні пункти РФ будуть виведені з районів Тавуш, Сюнік, Вайоц Дзор, Гегаркунік та Арарат. 

Вас також можуть зацікавити новини:

Adblock test (Why?)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button