Life style

КНДР має 300 військових заводів, і тепер вони працюють на РФ, – аналітик

Однак справа може не обмежитися лише підтримкою Росії.

Кім, ймовірно, хоче добряче заробити на експорті зброї / фото REUTERS

Північна Корея має близько 300 військових заводів, до яких приписано орієнтовно 500 000 працівників. Тепер у цієї мережі з’явився платоспроможний клієнт – Росія. Про це пише південнокорейський аналітик Енджун Кім в авторській статті для Defense News.

Оборонний сектор становить від 30% до 60% загальної економіки Північної Кореї і виробляє продукції приблизно на 10 мільярдів доларів щороку. Близько 700 мільйонів доларів йде на ядерну розробку, близько 600 мільйонів – на розробку ракет.

Цього року Північна Корея почала реорганізацію своєї оборонної промисловості, що корелюється із нещодавньою активізацією співпраці Пхеньяна з Москвою.

Відео дня

“Тепер Північна Корея може підтримувати Росію, надсилаючи боєприпаси та іншу звичайну зброю. Партнерство надає можливість робочій силі Північної Кореї їздити до Росії, щоб дізнатися про передові оборонні технології”, – пише Енджун Кім.

Разом з тим південнокорейський аналітик побоюється, що Росія – це лише початок, і незабаром північнокорейський ВПК може отримати нових клієнтів. Також його тривожить думка, що Пхеньян захоче експортувати не лише артилерійські снаряди та фугасні ракети, але і ядерні боєголовки.

“Амбіції Кіма вийшли за межі продажу квитків до спа-курорту Вонсан. Тепер Північна Корея шукає власну версію південнокорейської оборонної промисловості, [яка є потужним світовим експортером]”, – пише аналітик.

Експорт північнокорейської зброї в Росію

Як писав УНІАН, на початку серпня РФ вперше після тривалої паузи вдарила по Україні північнокорейською ракетою. Однак до ймовірної цілі ракета не долетіла, вибухнувши в повітрі. Найбільш активно росіяни використовували так ракети в перші місяці поточного року.

Також ми розповідали, що Росія, ймовірно, отримує протитанкові ракетні засоби з Північної Кореї. Наприкінці липня український безпілотник помітив щось дивне поблизу Вовчанська. При детальному огляді дивний об’єкт ідентифікували як Bulsae-4 – шестиколісну бронемашину, яка виконує функції мобільної протитанкової ракетної установки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Adblock test (Why?)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button