Подорожі

Окупанти нищать заповідник “Кам’яні Могили”

Російські військові розмістили свої табори на території заповіднику “Кам’яні могили” біля с. Назарівка Нікольської частини Маріупольського району. Неподалік Розівки. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своїй сторінці у Телеграмі.

Фото: 7chudes.in.ua

Саме тут останнім місяцем спостергіаємо посилене накопичення, та нещодавно вдалось встановити – де саме, – пише Петро Андрющенко.

З урахуванням поведінки та характеру базування (зокрема стрічкового полігону та використання техники всіх видів) можна стверджувати, що заповідник “Кам’яні Могили” знищено.

Це вже другий заповідник, знищений росіянами на території району.  Першим росіяни знищили заказник “Меотида” (від. Маріуполя до хутору Бабах-Тарама). Бомбами та розміщенням військових. Унікальних місце гніздування птахів в Червоній Книзі втрачено. Одним з останніх знищено росіянами заради забави в с. Білосарайська Коса (так званий “Чаечій острів”).

Довідково:
Заповідник «Кам’яні Могили»  заснований 5 квітня 1927 року, як особлива природоохоронна територія. Його площа складає близько 400 га. Входить до складу Українського степового природного заповідника, підпорядкованого Президії Національної Академії наук України. Район урочища «Кам’яні Могили» у геологічному, біологічному, художньо-емоційному та історичному аспектах є водночас унікальним і репрезентативним. За площею і висотою це найбільша інтрузія в Донбасі і Приазов’ї. Її унікальні граніти не мають аналогів в світі. Їх вік близько 2 млрд. років. Пасмо гір представлено Західною і Східною грядою з абсолютною висотою окремих вершин до 100 метрів (у минулому їх висота досягала 3 км). Геотектонічні дослідження вказують на неабиякі енергетичні особливості цього геологічного урочища.

Більше читайте на сайті «Україна Інкогніта» у публікації «Назарівка. Заповідник “Кам’яні могили”»

Adblock test (Why?)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button