Анонси

Концертний зал ATLAS планує відновити культуру «живих стін»

Концертний зал ATLAS відновлюватиме культуру «живих стін» в центрі Києва. З цією метою в день концерту “Kalush Orchestra”відбудеться екозахід з висаджування декоративного винограду. До озеленення долучаться учасники гурту та інші артисти і блогери. Захід проходитиме 30 вересня. Початок о 17:00. 

ATLAS бажає стати прикладом озеленення для інших майданчиків та виростити вертикальні зелені килими схожі. Так як подібної унікальної будівлі в центрі довгий час не було і навряд чи з’явиться, команда концертного майданчику вирішила не чекати і долучилася до міської екоініціативи «Місто живих стін», яка пропагує вертикальне озеленення

Засаджувати стіни 8-ми поверхового клубу ATLAS та гастропростір Atlas Space (який офіційно відкриється 7 жовтня) планують виноградом Вічі по всьому периметру будівлі. Рослина декоративна, не примхлива, чудово підходить для вертикального озеленення в нашому кліматі. Швидко зростає (щорічний приріст пагонів становить 1-3 метри). До того ж недорога, середня ціна паростка – 80 грн. Відрізняється високорослі, красивими листям. Виноград жодним чином стіну не псує. У декоративного винограду є вусики з чіпкими гачками на кінцях – ними він чіпляється до стіни.

Окрім гарного вигляду, виноград Вічі має позитивний вплив на навколишнє середовище: сприяє поліпшенню якості повітря за рахунок поглинання забруднювачів, охолоджує приміщення в спеку, допомагає поглинати дощову воду та розвантажувати каналізацію, зменшує шум і просто сприяє гарному настрою. 

«Місто живих стін» – ініціатива Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, в рамках якої було висаджено майже 1000 паростків винограду Вічі в усіх районах міста Києва. 

Концертний зал ATLAS планує відновити культуру «живих стін» 
Концертний зал ATLAS планує відновити культуру «живих стін»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button