Бізнес і технології

Загадковий Стоунхендж відкрив ще одну свою таємницю

Вчені факультету географії та наук про Землю Аберістуїтського університету, який знаходиться у Великій Британії з’ясували, що Вівтарний камінь знаменитого кромлеха відрізняється за складом від інших каменів.
Дослідники вважали, що більшість каменів Стоунхенджу було видобуто в області Мінідд Преселі в Уельсі, що розташована за 220 км від Стоунхенджу.
Однак дослідження показало, що Вівтарний камінь має складніший геологічний склад, що викликало сумніви в його походженні.
Вівтарний камінь вирізняється з-поміж інших каменів Стоунхенджу великою часткою пісковику, на відміну від решти каменів у цій мегалітичній структурі, що мають магматичне походження.
Головною відмітною ознакою Вівтарного каменя є високий вміст барію, який не характерний для інших зразків зі Стоунхенджу.
Дослідники провели різноманітні аналізи, включно з оптичною петрографією, портативним рентгенівським аналізом, раманівською спектроскопією та автоматизованим аналізом SEM-EDS зразків із формації червоного пісковику в Англо-Валлійському басейні. Результати показали, що склад Вівтарного каменю не відповідає зразкам з басейну, що порушує питання про його походження.
Це відкриття свідчить про те, що необхідно продовжувати вивчати загадку походження Стоунхенджу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button