Tech

Штучний інтелект буде управляти світлофорами

Компанія Google повідомила про результати тестування роботи системи Green Light для керування світлофорами з урахуванням інтенсивності дорожнього руху. Рекомендаційний сервіс на основі штучного інтелекту Google Green Light скорочує кількість зупинок на світлофорах та викиди, пов’язані із зупинкою машин. Такі результати показало перше тестування системи для керування 70 світлофорами у 12 різних містах.
Система, розроблена Google, використовує дані про трафік із програми «Карти» для моделювання дорожнього руху та надання рекомендацій щодо оптимізації роботи світлофорів. Дослідники за допомогою ШІ будують модель перехрестя, включаючи його структуру, схеми руху, розклад освітлення та його взаємодію з трафіком.
Програма може моделювати та аналізувати сотні і тисячі перехресть в один момент. Це дозволяє скласти загальноміську картину транспортного потоку. Інженери можуть експериментувати з картою в ручному режимі, щоб налаштувати для максимальної кількості водіїв «зелену хвилю», яка скоротить час у дорозі, витрату палива та викиди.


Green Light є спеціальним вебсервісом, який направляє рекомендації по часу сигналу для конкретного світлофора. У цей час сервіс надається безкоштовно. Представники компанії заявили, що його можна підключити за 5 хвилин до систем управління міським середовищем. Сервіс може керувати окремим світлофором або групою, створюючи зелену хвилю.
Сервіс вже використовується для управління 70 світлофорами у 12 містах на різних континентах: Абу-Дабі, Балі, Бангалорі, Будапешті, Хайфі, Гамбурзі, Гайдарабаді, Джакарті, Калькутті, Манчестері, Ріо-де-Жанейро та Сіетлі. Попередні дані на основі відомостей про рух машин із програми «Карти» показують, що порівняно з періодом до впровадження цієї системи кількість зупинок на світлофорі скорочується на 30%, а викиди від машин на перехрестях — на 10%.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button