Подорожі

Три київські пам’ятки отримують статус об’єктів національного значення

Зусиллями прокуратури три об’єкти культурної спадщини будуть занесені до Державного реєстру нерухомих пам`яток України як об’єкти національного значення. Про це повідомляє прес-служба  Київської міської прокуратури.

Контрактовий будинок. Фото: Вікіпедія

У повідомлені зокрема йдеться, що у липні 2023 року Подільська окружна прокуратура міста Києва звернулась до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Міністерства культури та інформаційної політики України про зобов’язання вжити заходів щодо занесення до Державного реєстру нерухомих пам`яток України трьох пам’яток культурної спадщини, що розташовані в історичному центрі столиці, на Подолі.

В подальшому, після відкриття провадження у справі, Мінкульт добровільно виконав вимоги, викладені у позові прокурора, а саме подав Кабінету Міністрів України на розгляд та погодження проєкт постанови, якою передбачено внесення пам’яток культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам`яток України як об’єктів культурної спадщини національного значення.

Мова йде про: «Контрактовий будинок», 1817 р., охоронний №16 (вул. Межигірська, 1),  «Старий академічний корпус», 1703-1740 р.р., охоронний №15/1 (вул. Г.Сковороди, 2), «Новий академічний корпус» 1822-1846 р.р., охоронний №15/5 (вул. Г.Сковороди). Таким чином, після прийняття відповідної постанови Кабінетом Міністрів України  зазначені об’єкти культурної спадщини будуть занесені до Державного реєстру нерухомих пам`яток України як пам’ятки національного значення.

Adblock test (Why?)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button