Life style

Су-34 буде приречений: полковник ЗСУ “дав рецепт” швидкого збиття літаків РФ

Для ліквідації носія КАБів треба пара F-16, оснащених певним класом ракет, зазначи військовий експерт.

Петро Черник розповів, як можна знищувати ворожі літаки Су-34 / колаж УНІАН з фото Міноборони РФ та скріншоту

Триває війна в Україні, і російський винищувач-бомбардувальник Су-34, який може запускати керовані авіабомби, буде приречений, якщо його візьмуть на приціл літаки F-16, озброєні ракетами класу AIM-120 AMRAAM.

Важливо, щоб українська держава разом з F-16 отримала такі ракети класу “повітря – повітря”, поділився думкою полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник з “24 Каналом”. “Як тільки Су-34 взятий на приціл, то буде приречений. Можливо, від однієї ухилиться, але від двох-трьох точно ні. Тут може працювати всього пара F-16, щоб збити кілька ворожих Су-34…”, – поділився аналітик.

Варто зазначити, що ворожий винищувач запускає авіабомби з відстані від 40 до 70 кілометрів, а дальність ураження ракет AIM-120 AMRAAM у деяких модифікаціях становить 180 км. F-16 може нести одночасно шість ракет такого типу.

Відео дня

Читайте також:

Що треба знати про допомогу Україні, і які втрати ворога на 24 квітня 2024 року

Нагадаємо, що росіяни вже не раз атакували українські населені пункти КАБами, є багато руйнувань, жертв та постраждалих. Українська сторона не раз зазначала, що для протистояння такому ворожому озброєнню нам потрібно, зокрема, більше авіації та далекобійні засоби ураження.

Раніше низка країн, у тому числі Данія, пообіцяли надати Україні літаки F-16. Даньська влада вирішила віддати Україні всі такі винищувачі, які має. Посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен говорив, що борти можуть бути на українській території влітку.

Варто зазначити, що Україні і без таких винищувачів завдала РФ значних авіаційних втрат. Зокрема, знищено і кілька Су-34. Загальні авіаційні втрати ворога на 24 квітня 2024 року такі: ліквідовано 348 літаків та 325 гвинтокрилів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Adblock test (Why?)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button